dijous, 1 de novembre del 2012

Primera sessió de grup!

Durant el taller pràctic d’ahir, na Núria ens va introduir el treball que hem de fer grupalment a fi de començar a fer feina i avançar amb el tema.

En primer lloc ens va explicar tres recursos que ha penjat: la descripció del treball on figuren els mínims exigits, els criteris d’avaluació del treball i el guió de la guia didàctica que hem de presentar junt amb l’aplicació multimèdia.

Ens ha demanat que tot el que anem fent del treball ho hem de reflectir al bloc grupal, així que hem decidit fer-ho a mode de diari personal. Perquè quedarà de manera més propera, senzilla i potser clara, perquè les persones que ho llegeixin ho puguin entendre més fàcilment i tenir la sensació de formar-hi part. El proper dimecres començarem el taller pràctic del power point amb el qual anirem realitzant un projecte que ha realitzat en Santos Urbina, professor de Palma, per anar practicant i aprenent totes les possibilitats que té el programa.
Un cop explicat tot això, va ser hora que na Núria ens mostrés diferents exemples del que hem de fer nosaltres. Va ser un moment el qual ens van començar a venir idees per als nostres propis projectes i vam deixar anar la imaginació individualment. Vam agafar diferents anotacions del que deia na Núria i que estaria be tenir en compte a l’hora de crear el nostre projecte, com per exemple: l'estructura del material, es a dir, el que ha d’aparèixer a la part teòrica, també ens va aconsellar que la carpeta on es trobin tots els arxius del programa haurien d’estar classificats per poder-los localitzar més fàcilment. Vam veure la opció de cada diapositiva del power point de poder tornar endarrere, o al menú principal directament, o poder canviar de diapositiva sense haver acabat la tasca... tot això ha d’anar enfocat depenent dels objectius que ens proposem. Un aspecte important també que aparegui cada una de les diapositives descrites i detallades, com a un manual per entendre el tot. [llegeix-ne més...]


Quan hem acabat aquesta part, ha estat hora de reunir-nos per grup i començar a treballar. El nostre grup està format per: na Natàlia, Erika, Maialen i Ana.
El que primer hem fet ha estat acabat de crear el bloc grupal, per poder començar a fer feina i poder reflectir-ho en aquest.

Un cop enllestit, hem parlat de com crear el muntatge d’imatge amb la nostra imatge de grup, després de diferents opcions hem arribat a una idea que portarem a terme el proper dilluns, que hem quedat per avançar el treball. Esperem que vos agradi la idea i que arribem a ser capaces de representar el que tenim en ment!! A continuació hem començat a dir cadascuna el que havíem pensat, si teníem alguna idea... N’Ana havia dit de fer algo relacionat amb un conte, sentiments i emocions, creativitat. Alguna cosa diferent. Però certament, treballar els sentiments era una cosa difícil.

Na Natàlia va proposar treballar les lletres i ens va agradar a totes, vam veure que podíem treballar-ho de moltes maneres, que és un tema molt obert i flexible i que ens donaria molt de joc. Així que ja tenim un títol provisional: “Aprenem les lletres”. L’edat a treballar-ho ens hem decantat és per 4 i 5 anys, perquè els infants ja hi comencen a treballar, les coneixen...tot i que tenim intenció que es pugui adaptar a diferents edats.
Mentre anàvem treballant na Núria ha anat fent alguna aportació i d’altres ens venien al cap a nosaltres, per tant hem fet un llistat d’aspectes a tenir en compte: que sigui visual, tema auditiu (no posar veus rares), tenir en compte la diversitat, oferir diferents reforços positius, no emprar sempre els mateixos ja que pot ser un pot monòton i cansat, confeccionar activitats que puguin realitzar els infants sols o amb l’ajuda de la mestra, que es pugui treballar individualment, petit grup o gran grup, emprar lletra de pal pel text, tècnica karaoke per la narració d’un conte, perquè ajudi als infants saber per on va...
També hem tingut alguna idea que podrem fer, de moment són hipòtesis, però que potser es faran realitat, qui sap?: treballar a partir de contes, un abecedari on els infants marquessin les lletres del seu nom i que l’ordinador digui el seu nom, això sorprendria molt als infants i els motivaria molt(màgic)...

Ens ha retut molt l’estona que he tingut avui! Creiem que hem concretat aspectes molt importants. Na Núria ens encomana per el proper dimecres el títol del projecte, l’edat dels infants al qual anirà destinat el mateix i l’àrea o àrees que tractarem, per fer aquesta darrera haurem d’emprar el currículum.
Per fer aquesta darrera part que és la única que ens manca, quedarem el proper dilluns matí per enllestir-ho. Ara ja tenim una idea, el cap comença a pensar i donar voltes i sobretot, el més important bon ambient i ganes de fer feina polida!!!

Fins el proper dia!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada